Biciklistički klubovi i udruženja u BiH

Bihać: BBK Daj krug

Brdsko biciklisticki klub „Daj Krug“ je osnovan 25.05.2008 godine u Bihacu. Klub je neprofitna organizacija te za ciljeve ima promicanje biciklizma kao zdravog nacina zivota, ucesce na sportskim manifestacijama kao i organiziranje istih, okupljanje ljubitelja biciklizma, ukljucivanje mladih clanova u rad kluba te pogotovo djece itd.  Buduci da se bicikl smatra ekoloskim prevoznim sredstvom, clanovi kluba se zalazu za ocuvanje okolisa te promicanje ekoloskih stavova i ocuvanje prirode.

Sve informacije na: www.dajkrug.com/

Klub se finansira iskljucivo od sponzorskih sredstava,  a za sezonu 2008/09 sponzori kluba su ABS banka, te Aqua projekt d.o.o. Bihac.
Vremenom se u klubu  pojavila potreba da se osnuju dvije sekcije i to: DH sekcija (5 clanova) i Cross Country sekcija (10 clanova) koje i danas jedinstveno djeluju u okviru kluba.
Klub je u toku 2008. godine ucestvovao na vise sportskih  takmicenjima i manifestacija od kojih izdvajamo:  4.biciklisticki maraton Bihac-Srebrenica, XC utrka sipovo 2008, Downhill Bihac Pljesevica 2008, XC utrka Bukovik 2008 – Sarajevo.
Klub ja pokretac i internet foruma preko kojeg clanovi foruma medjusobno razmjenjuju informacije te dogovaraju zajednicke voznje i treninge.
Internet forum kluba pruza svojim korisnicima mogucnost da na jednom mjestu saznaju informacije o vozenim bike turama, te najave buducih voznji i sportskih manifestacija utrka maratona u Bihacu i sire.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.