BH scena Događaji

Adventure Fest Vlašić 2013

Screenshot_2-615x419

Adventure Fest Vlašić jedina je sportska manifestacija takve vrste u Bosni i Hercegovini, pa već samim time privlači pažnju sportaša, ljubitelja avanture i prirode te medija, a na taj način pomaže u brendiranju Vlašića kao turističke destinacije za mlade i izvan glavne turističke sezone.

Ove godine festival se održava u periodu 7. i 8.9.2013. na planini Vlašić a sve informacije o festivalu se mogu dobiti na oficijelnoj web stranici http://www.adventure.ba/ i Facebook stranici http://www.facebook.com/AdventureFestVlasic

Osim navedenog, festival ima i izražen kulturni značaj za građane Srednje Bosne, jer se u tom periodu niti ove godine neće događati značajnije kulturne manifestacije. Isto tako vrijedi napomenuti da je program za posjetitelje tokom festivala besplatan. Na taj način festival približava predstavnicima klubova, medija i široj publici istinske doživljaje avanture i prirode koji inače ne bi imali priliku susresti se na jednom mjestu sa opremom, sportovima i tehnikom u ovom dijelu Evrope. Primarni cilj jest upravo razvijati festival u tom smjeru, u nadi da će prerasti u jedan od najvećih festivala avanturističkih sportova u ovom dijelu Europe.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.