Takmičenja

18.06.2011 (subota) –2. rekreativna trka “ŽIVINICE 2011”

Biciklistički klub Živinice, kao jedan od svojih ciljeva ima promociju zdravog života i animiranje stanovnika općine Živinice da se počnu baviti biciklizmom i upotrebom bicikla kao prevoznog sredstva u svakodnevnoj upotrebi, te kao sredstvo ostvarenja ovog cilja organizuje 2. rekreativnu trku “ŽIVINICE 2011″. Start trke koja se vozi u subotu 18.06.2011. godine je u 10:00 sati, a trka se vozi u povodu obilježavanja dana općine Živinice.

Podjela startnih brojeva počinje u 09:00 sati i organizator poziva sve one koji namjeravaju da uzmu učešće u trci da dođu na vrijeme  kako bi se podjela startnih brojeva i promotivnih majci obavila na vrijeme.

Trka je otvorena za sve učesnike koji hoće i imaju volju da uzmu učešće u istoj.

Staza same trke nije previše zahtjevna i ide slijedećom dionicom:

Start trke je kod zgrade općine zatim se ide prema Baricama. U Baricama se skreće lijevo prema katoličkom groblju gdje će biti postavljen kontrolni punkt na kome će se svim učesnicima dijeliti kartoni koji će im kasnije služiti kao dokaz da su prošli kontrolni punkt i na istim će se upisati njihov startni broj koji će biti u konkurenciji za izvlačenje 10 novčanih nagrada po 50 KM.

Ono što je posebno važno napomenuti je da učesnici kada dobiju karton na kontorolnom punktu isti čuvaju i nakon prolaska kroz cilj sa tim kartonom se jave na mjesto gdje su preuzeli startni broj kako bi se na njih upisao njihov startni broj i taj karton ubace u kutiju iz koje će se izvlačiti novčane nagrade.

Nakon prolaska kontrolnog punkta nastavlja se kroz Rasadine prema Lugu. Od Luga se nastavlja prema Živinicama te se nakon prelaska preko mosta na Oskovi i pruge skreće desno prema “pijaci”.

Prilikom dolaska do “pijace” skreće se lijevo i izlazi na ulicu Alije Izetbegovića i također skreće lijevo i nastavlja do zgrade općine gdje je i cilj trke.

Staza je ukupno duga 13 km i cijelom dužinom je na asfaltnoj podlozi. (naknadno će biti objavljena karta i visinski profil staze).

O sigurnosti učesnika će se brinuti pripadnici PS Živinice, odnosno oni će osiguravati pratnju tokom cijele trke i na cijeloj stazi.

Organizator još jednom želi naglasiti da je ovo prvenstveno rekreativna trka čiji je osnovni cilj promocija biciklizma. Svim učesnicima preporučujemo upotrebu biciklističke kacige i druge zaštitne opreme.

Za prva 3 mjesta su obezbjeđeni pehari i medalje.

Kada su u pitanju novčane nagrade, one će se dodijeliti po sistemu izvlačenja startnih brojeva. Svi oni koji uspješno odvezu cijelu trku, bez obzira koje mjesto zauzmu na kraju trke, učestvuju u izvlačenju 10 novčanih nagrada po 50 KM.

Organizator je za sve učesnike obezbjedio sendviće, sokove i promotivne majce.

Prijavu za učešće u trci možete popuniti OVDJE.

Pokrovitelj ovogodišnje trke je načelnik općine Živinice g. Hasan Muratović.

Press služba BK Živinice


mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.