Objavio meri 07.02.2010 u 00:01 | Salje mi prijatelj iz Toronta dvije fotkice, kaze vozio danas a bilo toliko hladno da mu je puknuo lanac. Ima i jedan kraci video. Pa, reko', steta da ovo cuvam za sebe, evo raja da vidite kako se vozi u hladnoj Kanadi. Alene bravo, ako stignes javi nam vise detalja o stazi i slicno.  http://www.youtube.com/watch?v=uhzMeHpfat8
Kada ostarim zelim da pricam sta sam radio u zivotu, a ne sta sam zelio da radim!
|
| |
|
Objavio Milan aka Brko 07.02.2010 u 02:14  Početnik na forumu sa 36 postova
|  navlake ili rukavice su suuuper Meky može li malo informacija o "rukavicama" Hvala
|
| |
|
Objavio mekee 07.02.2010 u 10:40 |
|
| |
|
Objavio alenz 07.02.2010 u 16:01  Početnik na forumu sa 6 postova
| Pozdrav svima! i hvala na gostoprimistvu, nadam se da cemo uskoro imati prilike da se skupa provozamo! Fotke su sa tzv Froot Loops, jednog od ogranaka sistema staza u Torontu koji se zove The Don, jer se nalazi u dolini rijeke Don (koja je jedno vrijeme nosila titulu najzagadjenije rijeke u Ontariju, nesto slicno kao Miljacka). Stvarno ne znam koliko je citav sistem dugacak, ja obicno ostanem 2 sata i za to vrijeme predjem vise od pola staza, bez ponavljanja, pa vi racunajte. Za lanac, ne znam je li temperatura u pitanju, mozda, bilo je -15; samo ciknu, bio je Shimano HG73, manje od godinu dana star. Dobro sam ga pazio, cistio, podmazivao, ali sam ga i rabio. Srecom imao sam alatku sa sobom na stazi pa sam ga skratio za dvije karike i dovezao se nazad bez ikakvih problema. Juce sam kupio novi, SRAM PC-971, vidjecemo kako ce se on ponasati. Da ne duzim, pitajte ako vas sta zanima u vezi opreme za voznju po minusima! E da, juce sam prvi put probao nove Lake cizme, MXZ302, "toplo" ih preporucujem. Evo taj video od juce: I jos jedan od prije neki dan:
|
|
« Zadnja izmjena: 08.02.2010 u 01:05 od alenz »
|
|
| |
|
Objavio Sinovi 07.02.2010 u 20:55   Jr. Member sa 51 postova
| izvini mala digresija za miljacku nema sumlje da je Vas The Don toliko zagaden ali sam siguran da se ne moze porediti sa miljackom jer su je u Proslom Ratu ljudi pili .
|
| |
|
 NR Objavio NR 07.02.2010 u 22:14 Grupe: Gost
| Poslje ovog rata je mogu i jesti  Salu na stranu, mislim da je covjek upotrjebio poredjenje Miljacke samo da bi opisao kako to izgleda.
|
| |
|
Objavio amilaz 07.02.2010 u 22:17  Početnik na forumu sa 1 postova
| Alene - Proklizalo, a? A ovo za Miljacku, stvarno ne znam da je iko u ratu pio vodu iz Miljacke? Cak je niko ne pije ni na izvoru, istina ne radi zagadjenosti nego zato sto je mutna (Mokranjski dio, za Paljanski ne znam). Iznad samog Izvora Miljacke (Mokranjska Miljacka, Kadino Selo) nalazi se divlja deponija smeca, tako da je Miljacka i na samom izvoristu upitnog kvaliteta, obzirom na propustnost tla buduci da se radi o krsu. A situacija sto se tice cistoce Miljacke je takva da prijeratni preciscivac vode u Butilama ne radi. U Kosevski potok (Pionirska - Opstina Centar) otvaraju se 3-4 kanalizaciona kolektora i idu direktno u Miljacku (podatak od prije 2 mjeseca kada je radjeno snimanje kosevskog potoka citavom njegovom duzinom). Energoinvestova tvornica dalekovodnih stubova takodje svu otpadnu vodu (koja jako, jako zagadjuje) izljeva direktno u Miljacku...I tako dalje, i tako dalje... I onda ti na kraju ispadne da je citava Miljacka jedan veliki kolektor. Na zalost.
|
|
« Zadnja izmjena: 07.02.2010 u 22:28 od amilaz »
|
|
| |
|
Objavio alenz 08.02.2010 u 01:03  Početnik na forumu sa 6 postova
|
|
| |
|
Objavio alenz 08.02.2010 u 01:06  Početnik na forumu sa 6 postova
|
|
| |
|
Objavio meri 08.02.2010 u 23:54 | Alene, kad dodjes u BiH vodim te na Vitreusu. Tu kraj makadamskog puta tece Neretvica (a u nju se ulijeva milion malih potocica). E, mi smo na startu ture prosuli zalihe vode i fino gospodski isli uzbrdo, pa kad neko ozedni - zagrabi Neretvice.
Kada ostarim zelim da pricam sta sam radio u zivotu, a ne sta sam zelio da radim!
|
| |
|
Objavio Sinovi 14.02.2010 u 00:40   Jr. Member sa 51 postova
| Sve u svemu za sve pohvale,ipak valjalo je voziti na -15  )...Pozdrav za Biker-a.
|
| |
|
Objavio alenz 16.02.2010 u 21:46  Početnik na forumu sa 6 postova
|
|
| |
|
Objavio mekee 16.02.2010 u 23:03 | Imal' zime Alene?  Večeras sam te se sjetio, godao sam gradom, i falio mi je džemper ispod jakne  Ništa, kad vidim snijeg vani imam osjećaj da nebih mogao ni na trenažeru vježbat Šalim se, samo furaj, iskreno: zavidim ti na ovim vožnjama, jedino mi je žao što nemate neku klapu da zajedno furate...
|
| |
|