lovesick
MTB.ba
O nama
Impressum
Kontakt
Udruženje MTBA
Forum
Posljednje na forumu:
Aktuelno
BH scena
Svijet biciklizma
Vijesti iz sporta
Ponuda u prodavnicama
Izvještaji
Najave
Takmičenja
Događaji
Vožnje
Bicikli i oprema
Testovi bicikala i opreme
Stručne teme
Korisno
Savjeti početnicima
Često postavljana pitanja
BH klubovi i udruženja
Prodavnice i servisi bicikala i biciklističke opreme
Stranice i forumi
Vremenska prognoza
MTB staze
...po planinama
...po težini
...NOVE!!!
Galerija
Foto
Video
Oglasi
Bicikli
Oprema i dijelovi
Forum
Pomoć
Traži
Prijava
Registracija
MTB.ba forum
>
Bicikli - oprema - staze
>
Radionica
>
Zadnji mjenjac preskace :(
1 Sat
1 Dan
1 Sedmica
1 Mjesec
Beskonačno
Str: [
1
]
Zadnji mjenjac preskace :(
Opcije teme
MuYk3
Objavio
MuYk3
02.08.2012 u 23:11
Početnik na forumu sa 15 postova
Pozzz svima, jedno malo pitanje za one koji se razumiju za mjenjace.. U pitanju je zadnji mjenjac
Shimano Deore XT.
U zadnje vrijeme kao da se malo poremetila to sto se tice brzina i na 2,3,4 zubcaniku kad se gleda sa najveceg prema najmanjem kao da grebe i nekad skoci masinica kao da hoce da preskoci brzinu al ostane. Pogledao sam jel lanac sa masinice u ravni sa kasetom al je za koji milimetar otisla prema gornjem djelu ( Znaci prema gornjim zubcanicima.. tj prema vani) i zato grebe. To je sitni problemcic koji meni malo ide na zivce i ne razumijem se toliko u te mjenjace. Samo ako mi neko moze reci koliko koji saraf da odvrnem izavrnem i koji ce to biti H ili L ?... jer ako budem experimentiso nece nista radit xD.
Ostatak brzina radi fino bez ikakve buke i preskakanja .. u pitanju je kazeta sa 10 brzina..
amarinjo
Objavio
amarinjo
02.08.2012 u 23:13
Buduća nada foruma sa 187 postova
http://www.mtb.ba/zadnji-mjenjac-princip-rada-problemi-i-kako-ih-otkloniti/
MuYk3
Objavio
MuYk3
02.08.2012 u 23:16
Mah procito sam ja to sve al ne kontam nikako... nema logike nikako to vezano za H i L saraf, a ja sam naveo citavu situaciju kako i sta je problem kod mene samo neka neko na osnovu toga kaze koji saraf da odvrnem a koji malo da zavrnem..
amarinjo
Objavio
amarinjo
02.08.2012 u 23:18
Buduća nada foruma sa 187 postova
Probaj malo onaj vijak na rucici mjenjaca... i meni je to pravilo problem. Isti mjenjac .
Vremenom se poremeti .
logic
Objavio logic 03.08.2012 u 08:44
Grupe: Guest
Ako ti krajnje brzine rade dobro ne diraj H i L saraf kako ti rece. Srednje brzine se podesavaju spanerom na sajli. On je ili kod shiftera tj na izlazu sajle iz shiftera ili na ulazu u mjenjac. Vrti pedale i okreci taj spaner i stimaj.
MuYk3
Objavio
MuYk3
03.08.2012 u 09:56
Eo ga radi u bobu... Sve i svasta sam diro al je bio problem kao sto ste i naveli... ono na shifterima onaj "krug" da odvrnem... odvrto odvrto i sa 2 zubcanika preskoci na 1. I samo onda odvrto na suprotnu stranu i grozna buka sa 2,3 i 4 zubcanika je nestala
.
Dobro mi je ovo doslo.. shvatio sam usput i poentu H i L sarafa kao i citav zadnji mjejnac
Hvala na odg.
logic
Objavio logic 03.08.2012 u 11:09
Ajd drago mi je ako sam pomogao.
RGlavas
Objavio
RGlavas
03.08.2012 u 13:09
Grupe: MTBA član
Početnik na forumu sa 26 postova
iati problem ces imati i kada temperature zraka opadnu, sajle se ukrute i jače zatežu, pošto su sada ljetne vrućine sajle se opuste pa se i brzine poremete...
logic
Objavio logic 03.08.2012 u 20:37
Zato shifteri i mjenjaci vise klase to imaju na izlazu iz shiftera pa to podesavas u voznji.
Str: [
1
]
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
J
R