BH scena

Otvorena izložba fotografija “Bicikl(ista) i okolina”

Sinoć (14.3.2010) je u prostorijama galerije “Boris Smoje” održana izložba najbolje ocijenjenih radova iz konkursa za najbolju fotografiju na temu “Bicikl(ista) i okolina”. Izložba je organizovana od strane BK Trek čiji su predstavnici iskoristili ovu priliku da se zahvale svima koji su podržali ovu manifestaciju. Posjeta je bila očekivano dobra pa je prostor galerije bio nedovoljan da primi sve zainteresirane. Naime, mnogi su iskoristili ovu priliku ne samo da pogledaju fotografije, nego i da se druže sa prijateljima i poznanicima koje nisu vidjeli tokom ove zimske pauze.
U kamernom prostoru galerije “Boris Smoje” u Radićevoj ulici bilo je izloženo 28 fotografija koje su prikupljene tokom nagradne igre koja je trajala do 15. februara
Samo otvaranje izložbe je počelo po najavi u 19 sati sa uvodnom riječi PR-a BK Trek Dine Salihagića i dodjelom zahvalnica članovima stručnog žirija (Mensura Jahić, Fahrudin Fehimović i Amer Hadžić), sponzorima (Capriolo Sport Centar Sarajevo), partnerima (Probajk kurirski servis) i prijateljima koji su podržali ovaj projekat.
Nakon kratke pauze i ćaskanja o izloženim fotografijama uslijedio je mali muzički instrumentalni performans u izvedbi Irfan Tahirović Trio skupine.

Generalni dojam svih prisutnih na izložbi je bio da nam treba mnogo više ovakvih dešavanja i druženja pogotovo tokom zimske pauze. Ovim putem sve pohvale Biciklističkom klubu Trek iz Sarajeva, glavnom “krivcu” za ovu izložbu. Nadamo se da je ovo tek početak niza sličnih dešavanja koja za cilj imaju promociju biciklizma i svega lijepog što on nosi.

O rezultatima nagradnog konkursa smo vas već obavijestili (Rezultati foto konkursa – pobjednička fotka Gorana Drndelića), a u nastavku pogledajte i neke od najboljih fotografija koje su bile dostupne na izložbi (kliknuti za uvećanu verziju fotografije). Fotografije će u galeriji “Boris Smoje” biti izložene do 21. marta, a u toku ove godine izložba sa istom postavkom održat će se i u Bihaću, Banjoj Luci, Zenici i Mostaru.


Pobjednička fotografija (Goran Drndelić)

Silueta (Dado Ruvić)

Oblak (Emir Vučjak

Pratilac (Amin Kujović)

Raznosač novina (Predrag Milošević)

Refleksija (Mersad Pašić)

Koncentracija (Zlatan Kurto)

Neustrašivi (Tihomir Dakić)

Prokoško jezero (Milan Trifunović)

Biciklom uz Trebižat (Vjekoslav Gašpar)

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

7 Replies to “Otvorena izložba fotografija “Bicikl(ista) i okolina”

  1. Divno!!! Odmah sam utabala pod u kancelariji jer su noge počele na prazno da okreću:D Svaka čast!

  2. Da budem iskren, od izloženih, i meni je “silueta” jedna od najljepših fotki 😉
    Naravno, kako kažu, ljepota je u oku posmatraca 😉

  3. PS. Mada mi je i ovaj “raznosač novina” predobar, k'o da je iz neke reklame za Brazilsku kafu 😀

  4. Je, silueta je dobra fotka, svidjaju mi se boje i kadar, stalno gledam da li ce biciklist izgubiti ravnotezu. 😀
    Raznosac novina je imao potencijal, zanimljiv mi je subjekt, ali je kompozicija losa (mozda bi bolje ispalo da je vertikalno komponirano ili iz drugog ugla), premalo bicikla u kadru, odrezane noge (nema ih u kadru), a oko luta prema gornjem dijelu fotke, bespotrebno. Ali svidja mi se BW obrada, podsjeca me na one male talijane koji su emigrirali u SAD, pocetkom proslog stoljeca.

    Da li neko zna kad ce se odrzati izlozba u Bihacu?

  5. Hvala mnogo za detaljan izvještaj sa otvaranja izložbe!

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.