MTB staze u BiH

Bitovnja: vrh Lisin

Opis ture:

Vrh Bitovnje, Lisin smo pohodili u kasnu jesen, pred prve snijegove u Bosni i to se pokazalo kao dobro tempiran period godine. Uz odgovarajucu odjecu, ni spust na nekih 10stepni celzijusa nije bio pretjerano naugodan. Kako se planina Bitovnja nalazi na samoj granici Jadranskog i Crnomorskog sliva, i poznata je po velikoj kolicini vode, usputni izvori vode su jako cesta pojava.

Kondiciono, ova tura nije pretjerano zahtjevna. Medjutim, na nekoliko dionica puta uspon je prevelik za savladavanje biciklom pa preporucujemo guranje umjesto pedalanja:).
Takodjer, zbog predvidjenog kretanja sporednim stazama i sumskim puteljcima na nekim dionicama puta, preoprucujemo dobru pripremu i planiranje voznje kao i raspitivanje kod lokalnih mjestana.

Iako se na ovakvoj turi jako tesko izgubiti jer je glavni orjentir i cilj voznje, vrh Lisin, uvijek vidljiv, ipak ponekad par kilometara vise ili manje igra znacajnu ulogu.

U prilogu je interaktivna mapa puta te jednostavnija varijanta visinskog profila.

Pogledajte i galeriju fotografija sa voznje na Lisin, vrh planine Bitovnje.

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

CRVENA staza – uspon ; ZELENA staza – spust do Nekropole, a dalje se prema Bradini nastavlja glavnim asfaltnim putem.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

2 Replies to “Bitovnja: vrh Lisin

  1. Dragi gosp Mersad,
    Planiram ovih dana popeti se na vrh Lisin.Zanima me ako idem pješke “od ste?aka” da li je staza markirana i za koliko se uobi?ajeno može popeti.
    Hvala unaprijed uz iskrene pozdrave.
    Radoslav
    Mostar

  2. Pa iako nisam pjeske prosao ovu dionicu uzbrdo od stecaka prema vrhu, ipak cu se usuditi i reci da se moze lako i brzo (max 2h) do vrha, ako ne markiranom sumskom stazom, onda makadamom sigurno.
    Ova vremenska procjena mozda nije bash tacna, ali sigurno puno i ne odstupa.

    Medjutim, kontaktirajte i naseg prijatelja Harisa Batalovica na mail “bataexpert@hotmail.com” jer on ima tacnu (iz prve ruke) informaciju koja vam treba.

    Lijep provod zelim 😉

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.