MTB staze u BiH

Trebevic: Vraca – Jasik – Tilava

Opis ture:

Ova tura je svojevrsna alternativa za najcesce poludnevne voznje oko Sarajeva. Za razliku od standardnog uspona na vrh Trebevica, ovu dionicu karakterise nesto manji ukupni uspon (cca. 900m) te malo veca duzina predjenog puta (cca. 35km). Sto se samog terena tice, on je “po ukusu” autora ovih redaka – uspon asfalt, spust makadam. Posebno bih naglasio makadamski spust koji je na nekoliko relativno kratkih dionica jako zahtjevan zbog krupnog kamenja pa se preporucuje dodatan oprez. Inace, tura na ovoj relaciji se preporucuje tokom ljetnih dana kao dobar nacin osvjezenja i bijega od gradske vreve.

Profil ture

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

7 Replies to “Trebevic: Vraca – Jasik – Tilava

  1. Da li je ovu turu moguce malo promijeniti i umjesto na Tilavu izaci negdje izmedju Trnova i Kijeva na M17 i nazad za Sarajevo. Pozdrav Sanin

  2. Da, moguc je izlazak na put M-17 , Trnovo – Sarajevo, tacno u mjesu Kijevo.

    To smo vozili prije tri godine i nemamo gps log te dionice, ali svakako mogu uskoro napraviti neki .kml fajl sa rutom za dionicu za koju se interesujete.

  3. Hvala…U sustini ova me dionica interesuje u nadolazecim ljetnim vrucim danima, a zbog vikendice u Kijevu bi mi vrlo dobro doslo ko polazeca/zavrsna tacka,cak mozda i odlazak do vrha Jahorine.

  4. Ustvari, radi se o magistralnom putu M-18 😉

    Sto se tice puta ka vrhu Jahorine, Ogorjelici, upravo ovih dana razmatram neku variantu kruzne ture koja bi obuhvatala spustanje sa Ogorjelice prema Trnovu.

    Cim vise saznamo moci ces dobiti detaljnije uputstvo.

  5. Da li neko ima ideju za malo blazi varijantu ove ili neke druge slicne ture oko Sarajeva, sa duzinom od cca 25 km i usponom od 500-600 m.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.