MTB staze u BiH

Igman: PD Hrasnicki stan – Vrhovi

Uspon od Ilidze (Velike aleje) do planinarskog doma Hrasnicki stan je dobro poznata voznja svim iole iskusnijim brdskim biciklistima u Sarajevu. Ona je odlicna alternativa laganoj (polu)dnevnoj voznji, ali i dobar poligon za stjecanje kondicije i znanja voznje na makadamu za pocetnike i manje iskusne vozace.
Kao dodatak na vec mapiranu stazu Velika aleja – PD Hrasnicki stan, ovaj put donosimo varijantu ovog istog uspona i spusta drugom stranom Igmana, preko ratne dzamije, na Vrhove i preko osmica dalje nazad.

Zbog povoljnih klimatskih uvjeta, voznja ovom stazom moguca je od tokom cijele sezone.

Pogledajte i alternativnu varijantu- povratak od PD Hrasnickog stana istim putem..

Karakteristika terena

Profil ture

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

7 Replies to “Igman: PD Hrasnicki stan – Vrhovi

  1. svaka cast raja…..ovo je super objasnjeno!!!! Kao da ste mi misli citali jucer sam pricala s jaranicom o ovom putu i evo naletim na ova upustva!!!! Svaka cast!!!! HVALA!

  2. @Emina
    Hvala na cestitkama. Drago bi nam bilo da date komentar nakon sto odvezete ovu ili slicnu voznju kako bismo stekli dojam da li je pojasnjenje koristilo ili treba stogod mijenjati. Sretno na voznjama.

  3. Drage moje, jucer prodoh ovu turu i to uspjesno…odmor na Hrasnickom stanu uz ustipke i grah kod cika Mehe a onda niz brdo ka ratnoj džamiji pa preko Vojkovica do Hrasnice…uz kisu i maglu ne odustasmo…:)…extra

  4. U ime malog mtb.ba tima – sve cestitke. Smajli na kraju nagovjestava da ste uspjesno zarazeni virusom bicikla, planine, ljepote… Zelimo Vam mnogo uspjesnih voznji po ovim i drugim stazama. Raduje nas da je neko koristio ovo sto radimo, da nas trud nije uzaludan.

  5. @Merima
    Svaka cast! Polako ali sigurno uspjevamo u svojoj namjeri.

    PS. Mislim da vam slijedi mala nagrada za hrabrost i trud 😉

  6. Jako ste gostoljubljivi sto samo dokazuje koliko ste svi ovdje dobre volje…hvala na brzim odgovorima i link je proslijeden i ostalima u nasoj maloj ali “hrabroj” grupi…

  7. U srijedu 01.07. smo, srecom po blagoj kisici, presli ovu stazu.
    Odnedavno smo se stvarno zarazili i planiramo nastaviti cijelog ljeta dok nas vrijeme slusa.
    Svaka vam cast! Hvala na savjetima!

    Edis

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.