BH scena

Biciklisti iz Holandije stigli u Vareš

Bojan Krljic i Damir Josipovic, Bosanci sa trenutnom adresom u Holandiji, koji su se odlucili da do svoga rodnog grada Varesa dodju na biciklu, uspjesno su stigli do svoga cilja.
U Varesu su ih docekali odusevljani sugradjani te predstavnici lokalne vlasti, koji su im cestitali na predjenih 1.700 kilometara koliko im je trebalo od Tilburga, grada u Holandiji, do Varesa.
Ekspediciju pod nazivom “The Tour 2 Vares 2009”, osim dvojice vozaca cinili su Sasa Djukic-Djuka, Nedjeljko Maric Cana, te Miki Keric i R. Bloksma, koji su cinili ICT podrsku timu. Moto putovanja ove vesele ekipe bio je “Olovo u nogama, a Vares u srcu”.Biciklisti su 14. dana neobicnog putovanja stigli na finish i presjekli vrpcu simbolicno postavljenu ispred caffe bara “Jazz in The House” u Varesu.

Ovaj poduhvat takodjer je imao humanitarni karakter. U Holandiji je akcija usmjerena na prikupljanje novca za fondaciju “Misici za misice”- sredstva su namijenjena za pomoc djeci koja boluju od atrofije misica. U Varesu, rodnom gradu ovog tima, sva prikupljena sredstva bit ce namijenjena za pomoc javnoj kuhinji, djeci i mladima sa posebnim potrebama i podrsku programima za djecu i mlade u oblasti sporta i kulture, najavljeno je.

Izvor: Vareš Home Page
Medijski pokrovitelj ekspedicije: Tour2Vares

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.